De ontwikkeling van Christian Pijnenborgh, van Telemarketeer naar Commercieel directeur bij Teleperformance

Heb jij de ambitie om later directeur te worden bij een groot bedrijf? Met de juiste inzet, motivatie en doorzettingsvermogen is dit mogelijk bij Teleperformance. Een mooi voorbeeld hiervan is het carrièreverloop van Christian Pijnenborgh. Hij is Chief Commercial Officer (commercieel directeur) bij Teleperformance Benelux. Startend als sales medewerker, heeft hij zich weten te ontwikkelen tot de functie waarin hij nu werkzaam is. We spraken hem over zijn carrière en de motivatie die nodig was om te groeien.

Christian begon 25 jaar geleden als telemarketeer bij Teleperformance. Daar verkocht hij krantenabonnementen van 4 weken voor 16,95 gulden. Al snel liet hij zijn ambitie zien en hij doorgegroeid naar andere functies. Hij heeft onder andere de functies vervuld van teamleider, project manager, adjunct directeur en Chief Operating Officer. Vanuit zijn laatste functie is hij doorgegroeid naar zijn huidige functie; commercieel directeur.

Meegroeien met Teleperformance

Christian heeft een continue drive om klanten en medewerkers het naar de zin te maken. Dat is een van de pijlers waarmee hij is doorgegroeid binnen het bedrijf. Toen hij 25 jaar geleden begon bij Teleperformance, was het nog een klein bedrijf met ongeveer 100 medewerkers. Het had één vestiging in Tilburg waar enkel outbound activiteiten plaatsvonden.

Inmiddels is het een groot bedrijf met duizenden medewerkers. Het heeft verschillende vestigingen in het binnen- en buitenland. Het bedrijf is geëvolueerd naar een “Business Process Outsourcing” provider op het gebied van klantcontact en service. Tijdens die evolutie is Christian meegegroeid met het bedrijf.

ops_vodafoneziggo_017
ops_vodafoneziggo_004

Motivatie om verder te komen

Christian is altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van care en innovaties. Hierdoor is hij in staat om op ieder niveau vraagstukken goed te kunnen doorgronden. Mede door zijn commerciële en operationele ervaringen, kan hij een goede oplossing aandragen aan een klant. Of zoals momenteel in zijn huidige functie, de potentiële klant.

Met een gezonde dosis motivatie werkt Christian aan het behalen van de doelstellingen van het bedrijf. Een werkdag is pas voor hem geslaagd als ze hierin weer een stapje zijn gegroeid.

Met de juiste motivatie, is het goed mogelijk om deze doelstellingen te halen. Het geeft Christian een fijn gevoel wanneer de doelstellingen zijn behaald.

“We zijn continu bezig met het invullen van het jaarplan en het behalen van onze sales targets”.
Christian Pijnenborgh CCO bij Teleperformance Benelux

Adviezen van Christian om door te groeien

Wil je doorgroeien naar een topfunctie binnen Teleperformance? Christian heeft een aantal tips voor je. Zo geeft hij aan dat het belangrijk is om je gevoel te volgen. Wees niet bang om je business ideeën te delen met je collega’ en leidinggevende. Zeker de laatste persoon kan je helpen om jouw ideeën uit te werken. Christian: “Geef aan wat je ambities zij op welk gebied. Zodat dit kenbaar is bij de mensen die je kunnen helpen”. Een goedemotivatie gaat je hierbij helpen.

Daarnaast is het verstandig om vacatures goed in de gaten te houden. Maar liefst 70% van alle staff functies worden bij Teleperformance intern gevuld. Zo ben je in staat om binnen het bedrijf, helemaal door te groeien naar de top management posities.

Werken bij vodafone ziggo
baan bij wehkamp, werken voor samsung

Werken bij Teleperformance

Wil je, net als Christian, doorgroeien naar een directeursfunctie? Bij Teleperformance krijg je de ruimte om door te groeien. Het bedrijf ontwikkelt zich namelijk naar een Full Service organisatie. Hierbij speelt kennis in de nieuwste technologieën en care een belangrijke rol. Met deze kennis kun je de beste oplossing voor een klant of andere situatie aandragen.

Als je de juiste motivatie hebt om door te groeien, is er binnen Teleperformance heel veel mogelijk. Ontdek jouw kwaliteiten en benut deze om jezelf te ontwikkelen. Je kunt direct solliciteren op de beschikbare vacatures.

Wij werken o.a. voor:
logo_canadagoose
logo_vodafoneziggo
logo_bolcom
logo_wehkamp

Wat zijn je doorgroeimogelijkheden?