Sales

Lijkt het jou leuk om als verkoopmedewerker aan de slag te gaan? Heb jij het in je om mensen te overtuigen van een product of dienst? Dan ben je bij Teleperformance aan het juiste adres. We hebben verschillende sales vacatures voor je beschikbaar. Zowel bij grote nationale als internationale bedrijven.

Als verkoopmedewerker, ook wel Customer Service specialist, ben je verantwoordelijk voor de directe en indirecte sales binnen een team van verkopers. Als team ben je werkzaam voor grote klanten als Albert Heijn, Tele2, Bol.com en Media Markt. De type werkzaamheden zijn bij iedere klant anders, maar komt op hetzelfde neer. Op een enthousiaste manier probeer je om de deal te sluiten met de klant.

Enthousiasme is ook een van de pijlers binnen Teleperformance. Wij willen de nadruk leggen op het teambelang. Het is fijn als jij samen met je collega’s enthousiast aan je werkdag begint. Daarom organiseren we regelmatig leuke teamuitjes om het teamgevoel en het enthousiasme te versterken.

Wat doet een verkoopmedewerker?

Als verkoopmedewerker verkoop je goederen of diensten voor verschillende accounts binnen Teleperformance. Dit kan via de telefoon, chat en/of per e-mail plaatsvinden. Je hebt contact met mensen die interesse hebben getoond in een bepaalde dienst of product. Jij probeert deze mensen te overtuigen om een aankoop te doen.

Afhankelijk van de locatie waar je gaat werken, werk je voor één van de vele klanten van Teleperformance. Aan de hand van waar je aan de slag gaat, ga je ook verschillende werkzaamheden uitvoeren.

In de Business to Business markt benader je klanten bijvoorbeeld voor de dagelijkse boodschappen. Deze worden op kantoor bezorgd om deze klant te ontlasten. Of je gaat aan de slag als account developer voor Bol.com. Je bent in deze trajecten langer bezig met het opbouwen van een relatie met de klant. Na een tijdje kun je de verkoop proberen rond te krijgen.

In de Business to Consumer markt heb je te maken met consumenten. Hier is het traject om een product of dienst af te nemen korter. Je werkt hier in de inbound of outbound sales en werkt met warme leads. Je helpt bijvoorbeeld mensen om een nieuwe telefoon contract af te sluiten . Voor andere aanbieders benader je weer mensen voor een glasvezelaansluiting. De projecten kunnen behoorlijk uiteenlopen en de werkwijze verandert daarin mee.

Lees meer
ops_sales_006
IKEA vacatures

Welke functies vallen onder sales of verkoopmedewerker?

Als je aan de slag gaat als verkoopmedewerker kan dit op verschillende manier en en in verschillende functies. Deze functies kunnen behoorlijk afwisselend zijn, maar hebben één ding gemeen met elkaar. Zorgen voor meer verkopen en je doelen behalen. Dat is uiteindelijk waar het om draait. Hieronder een aantal voorbeelden van functies binnen Teleperformance:

  • Sales- en callcenter medewerkers
  • Inbound of outbound sales medewerker
  • Junior accountmanagers
  • Junior account developer

Sales- en callcenter medewerker

Een sales of callcenter medewerker spreekt mensen per telefoon om een product of dienst af te nemen. In de meeste gevallen wordt je door de klant benaderd en kun je ze de juiste oplossing aanbieden. Deze mensen hebben allemaal al eerder contact gehad met het bedrijf. Hierdoor is de kans groter dat ze een product of dienst afnemen.

ikea baan zoeken
ops_sales_007

Inbound of outbound sales medewerker

Als outbound sales medewerker benader je potentiële klanten pro-actief. Je benadert ze om een product of dienst af te nemen. Dit is meer de traditionele kant van de marketing funnel. Bij een inbound sales medewerker wordt je gebeld door de klant. Je dient jezelf goed te kunnen verplaatsen in de situatie van een ander. Door jouw empathisch vermogen herken je verkoopmogelijkheden. En jij komt met de juiste oplossing voor het probleem van deze persoon.

Junior accountmanager

Als junior accountmanager ben je vaker werkzaam in het Business to Business segment. Je onderhoud de relatie met bestaande klanten en gaat opzoek naar nieuwe klanten. Je benadert deze klanten bijvoorbeeld voor het plaatsen van een (nieuwe) bestelling. En helpt ze bij het maken van de juiste keuzes.

ops_sales_012
ops_sales_008

Hoe ziet je dag er uit als verkoopmedewerker?

De werkzaamheden van een sales medewerker bij Teleperformance kunnen enorm uiteenlopen. Dit is aan de hand van de opdrachtgever waarvoor je werkt. Je solliciteert op een van de functies die beschikbaar zijn.

In het Business to Business segment ben je bijvoorbeeld bezig met het opbouwen van een sales funnel. Je komt in contact met potentiële klanten en vraagt daarna of je ze extra informatie mag sturen over bepaalde producten of diensten. Na verloop van tijd neem je contact op om vragen en /of opmerkingen te beantwoorden. Hierna ga je naar de volgende stap om klanten te overtuigen van het product.

In het Business to Business segment duurt het langer om de sale rond te maken. Je bent weken of maanden bezig om een duurzame relatie op te bouwen. Hierdoor krijg je trouwen klanten. Deze besteden vaak meer en blijven langer klant.

Bij een Business to Consumer omgeving gelden er weer andere strategieën. Hier ga je veel directer op je doel af, het maken van de sale. Je belt de gebruiker op met de vraag of men interesse heeft in een nieuw product of dienst. Hierna probeer je de sale direct rond te maken. Bij andere aanbieders wordt je juist gebeld. We verwachten dat je de gebruiker zo goed mogelijk helpt. Je loodst hem of haar naar het juiste product.

Zijn er functieprofielen waaraan je als verkoopmedewerker aan moet voldoen?

Je hoeft als verkoopmedewerker geen diploma’s te hebben om een baan in de sales te vinden. Ook een gebrek aan ervaring hoeft geen belemmering te vormen. Het enige wat er van je gevraagd wordt is dat je goed kunt luisteren en dingen opneemt. Daarnaast is een vlotte babbel en overtuigingskracht ook een pré.

Je gaat bij Teleperformance verschillende verkooptechnieken leren. Hier kun je de rest van je arbeidscarriere profijt van hebben. Deze vaardigheden komen namelijk bij heel veel situaties van pas. Zoals jezelf verkopen ten opzichte van je collega’s. Of ergens anders producten of diensten verkoopt aan een klant. Goede verkoopvaardigheden zijn in ieder contact belangrijk.

Om je verkoopvaardigheden op een goede manier op te bouwen krijg je een fulltime training. Deze wordt helemaal door Teleperformance betaald. Ook krijg je extra begeleiding en een stukje coaching van je teamleider. Zo werk je continu aan jouw sales skills en verbeter je gesprekstechnieken, productkennis en algemene sales vaardigheden.

Lees meer
ops_sales_002
tp_agent_gptw_008

Welke opleiding moet iemand hebben om dit beroep uit te kunnen oefenen?

Bij Teleperformance heb je geen opleiding of sales ervaring nodig om aan de slag te kunnen gaan. Wij zorgen voor de betaalde training en dat je het verkopen onder de knie krijgt. De interne opleiding start direct wanneer je voor Teleperformance aan de slag gaat.

Zo ben je in staat om nog beter te worden in het verkopen van goederen of diensten. Wij zorgen voor de randvoorwaarden, jij geeft invulling aan je eigen sales skills.

JUMP!

Wanneer je goede prestaties haalt en door wilt groeien, kom je in de Teleperformance JUMP! groep terecht. Hierin zijn diverse trainingen, coachingstrajecten en e-learnings die je kunt gebruiken om beter te worden in je vak.

Wanneer je het JUMP! traject volgt groei je door in een hogere functie wanneer je de opleiding goed hebt afgerond. Je wordt als het ware volledig klaargestoomd om de functie te bekleden.

Binnen Teleperformance vinden we het belangrijk dat collega’s zich kunnen blijven ontwikkelen. Hiervoor zijn diverse trainingen, coachings en e-learnings beschikbaar. Ook vinden we het belangrijk dat men de kans krijgt om te groeien in functie.

tp_sv_renske_002
bol werken bij, ikea werken bij, wehkamp werken bij

Wat zijn primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van een verkoopmedewerker?

Onder primaire arbeidsvoorwaarden valt uiteraard het salaris dat je verdient voor de gewerkte uren. De hoogte van je salaris hangt af van de sales job waarvoor je gekozen hebt. Vaak werk je bij Teleperformance met targets en bepaalde doelen die je moet halen. Hiermee kun je extra bonussen vrijmaken in de vorm van geld of in de vorm van andere incentives.

Uiteraard krijg je bij jouw marktconforme salaris vakantiegeld en vakantiedagen. Als je wat verder weg woont is dat geen probleem. Je ontvangt dan een reiskostenvergoeding bovenop je netto salaris. Ook ben je direct in loondienst van Teleperformance . Je wordt je niet gedetacheerd naar andere externe partijen.

Secundaire arbeidsvoorwaarden verkoopmedewerker bij Teleperformance

De secundaire arbeidsvoorwaarden bij Teleperformance zijn goed . Zo krijg je korting op je sportschool abonnement en zorgverzekering. Daarnaast kun je een flinke bonus krijgen als je nieuwe collega’s aandraagt bij Teleperformance. Deze bonus komt vrij als ze succesvol de proeftijd hebben doorlopen.

Ook heb je de beschikking over trainingen, coaching sessies en upskills die jouw een betere salesman maken . Je mag je uren grotendeels zelf kiezen en je hebt een flexibel rooster. Daarnaast staat Teleperformance voor diversiteit en doen we er alles aan om een gezellige en prettige werksfeer te creëren in je team.

ops_Tekengebied 1
jobsite_peopleoftp_005

Zijn er extra inhouse trainingen die gevolgd kunnen worden?

Wanneer je start bij Teleperformance krijg je een training over het systeem, productkennis en een basis salestraining. De duur van de training is afhankelijk van het project waarvoor je werkzaam bent. Na deze trainingen ga je intensief met je leidinggevende aan de slag om jouw sales capaciteiten te verbeteren.

Om je verder te ontwikkelen binnen Teleperformance kun je deelnemen aan het JUMP programma. Dit is een intern opleidingstraject voor mensen die willen doorgroeien naar hogere functies. Want wist je dat maar liefst 70% van de functies intern worden ingevuld door mensen van Teleperformance? Alle ruimte om je door te ontwikkelen en de volgende stap te zetten in jouw carrière.

70% van de functies bij Teleperformance worden intern opgevuld.

Wie is er geschikt voor de functie als sales medewerker?

Als je sales medewerker wilt worden, is het handig dat basiskennis hebt van bepaalde producten of diensten. Ook is het handig dat je vlot uit je woorden kunt komen. Deze eigenschappen worden je overigens ook geleerd tijdens je training. Daarnaast moeten we je goed kunnen coachen en trainen. Goed luisteren en de metarie in je op kunnen nemen is daarbij belangrijk.

In de eerste sessies bekijken we op welke manier we jou kunnen trainen. In deze gesprekken komen lef en durf naar voren. We checken hierbij of jij dit voldoende bezit. Hierdoor kunnen we beter inschatten hoe we jouw kunnen trainen tot een top verkoper.

Je helpt jezelf als je echt de schuiders er onder wilt zetten. Mensen die echt graag willen en durven, zijn in staat om een goede verkoper te worden. Je kunt daardoor beter meedraaien in het verkoopteam.

jobsite_peopleoftp_004
ops_sales_014

Aan welke competenties moeten een sales medewerker voldoen?

Als je denkt aan een sales medewerker denk je vaak aan een extravert persoon met een vlotte babbel. Dat beeld is vaak het juiste. Maar ook introverte en empathische mensen zijn uitermate geschikt als verkoopmedewerker.

Als je bij Teleperformance aan de slag wilt gaan is het handig om de volgende competenties op zak te hebben.

  • Beschikken over computervaardigheden
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Resultaatgericht kunnen werken
  • Luisteren, samenvatten en kunnen doorvragen
  • Je bent een echte teamspeler
  • Pro-actief ga jij op zoek naar de oplossing

Als je een paar van deze competenties mist, hoeft dat geen probleem te zijn. Die kunnen we je snel leren en neem je mee als je aan het werk bent. Hoe meer eigenschappen en competenties bezit, hoe makkelijker het werk wordt.

Wat wordt er van jouw als persoon verwacht om dit beroep te kunnen doen?

Bij Teleperformance verwachten we van je dat je het salestraject met lef en durf in gaat. Je bent niet bang om de volgende stap te zetten. Je laat zien dat je een competitieve instelling hebt en dat je jezelf verbaal aardig op weg kunt helpen. Een proactieve werkhouding kan je hier goed bij helpen. Met deze werkhouding ben je in staat om sneller en makkelijker je doelen te behalen.

Daarnaast verwachten we dat je goed kunt luisteren. Met dit empathisch vermogen kun je de klant beter helpen. Hierdoor kun je verkoopkansen identificeren en deze uiteindelijk gaan benutten.

klanten helpen bol.com, werken bij ikea
werken bij wehkamp

Hoe groot is de kans op een baan als verkoopmedewerker?

Wanneer je jezelf aanmeldt bij Teleperformance is de kans op een baan groot. Er is veel vraag naar mensen die goed producten en diensten kunnen verkopen. Wij kunnen je helpen om een goede verkoper te worden.

Wil jij echt graag groeien en een betere verkoper worden? Bij Teleperformance krijg je de ruimte en de middelen om jezelf te ontwikkelen.

Waarom kiezen voor Teleperformance?

Er zijn verschillende redenen om voor Teleperformance te kiezen. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed. Je ontvangt een marktconform salaris en werkt met verschillende incentives. Je krijgt bijvoorbeeld bonussen als je bepaalde doelen haalt en zo kun je direct invloed uitoefenen op het inkomen dat je maandelijks verdient. Naast deze primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn er nog andere redenen om voor Teleperformance te kiezen:

tp_sv_danny_gptw
TPSTAR_Tekengebied 1

Werken in teamverband

Als je werkt bij Teleperformance kom je terecht in een hecht verkoopteam. Je krijgt hier de ruimte om jezelf helemaal te ontplooien. Ideale omstandigheden om jezelf te ontwikkelen naar een sales topper. Vaak wordt de hashtag #TPFamily gebruikt om de verbondenheid binnen het team te benadrukken.

Bij Teleperformance maakt het niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Je moet de Nederlandse taal goed beheersten en de juiste instelling hebben. Dan is de kans groot dat je bij ons kunt komen werken. Je sales carrière krijgt een vliegende start als je aan de slag gaat bij Teleperformance.

Groei en ontwikkeling

Je kiest voor ons omdat je jezelf kunt ontwikkelen tot een goede en gedreven verkoopmedewerker. We zien veel collega’s die een topfunctie hebben binnen het bedrijf, maar onderaan onderaan de ladder zijn begonnen. Dit komt omdat Teleperformance ze de kans heeft gegeven om intern te groeien. Met de 70% interne invulling van beschikbare vacatures, krijg je de kans om jouw gewenste pad in je carrière te volgen. Jij bepaald uiteindelijk waar je gaat eindigen.

tp_agent_gptw_004
thuiswerk_Tekengebied 1

Solliciteer direct op jouw gewenste sales functie

Heb je zin om aan de slag te gaan? We zijn een internationale organisatie waar meer dan 300.000 mensen werken. Je werkt echter in een hecht en vast team waarbij je jezelf kunt zijn. Wil jij jezelf continu blijven verbeteren en heb je de drive en lef om een goede verkoopmedewerker te worden? Nu is je kans om de stap te wagen. Stuw jezelf naar ongekende hoogte en ga aan de slag met een team vol toffe mensen om je doelen te gaan behalen. Bekijk alle sales functies hieronder.

Wat zijn je doorgroeimogelijkheden