Interview

Van contact center medewerker tot manager van Teleperformance Suriname

Teleperformance is sinds 2015 actief in Suriname. In die korte tijd zijn we tot 400 medewerkers uitgegroeid, maar we zijn er nog niet: de ambitie is om naar maar liefst 1.000 medewerkers door te groeien. Daarvoor is personeel nodig – op alle niveaus.

Benieuwd hoe het is om voor Teleformance in Suriname te werken? In deze blogpost maken we kennis met Vanithy Soetowidjojo. Zij begon in 2019 als Business Unit Manager (BUM) en is nu de eindverantwoordelijke van Teleperformance Suriname in haar functie als Contact Center Manager (CCM).

Even voorstellen

Voordat we het over de ins en outs van haar baan hebben, is het goed om even kennis te maken. Vanithy is geboren en getogen in Suriname. “Vanwege mijn Javaanse roots spraken we vroeger maar liefst vier talen thuis: Javaans, Surinaams, Nederlands en Engels.” Nu, op haar 35e, heeft ze zelf een gezin met twee dochters.

Vanithy geniet van haar baan, maar moet ook af en toe haar rust pakken. “In mijn vrije tijd spreek ik natuurlijk graag met familie en vrienden af, maar ook doe ik aan zumba. Het is lekker om in beweging te zijn na een intensieve werkdag!”

werken op verschillende locaties bij teleperformance
tp_agent_suriname_016

Bijbaan werd carrière in de contact center wereld

Vanithy’s kennismaking met contactcenters vond tijdens haar rechtenstudie plaats. “Ik merkte toen dat veel advocatenkantoren om werkervaring vroegen. Daarom ging ik op zoek naar een bijbaantje en kon ik als contact center medewerker bij een ander bedrijf gaan werken.”

Vanithy besloot haar studie een jaar te pauzeren om zo werkervaring op te doen. “Maar na dat jaar werd ik gevraagd om Supervisor te worden. Wat aanvankelijk een bijbaantje was, werd zo mijn fulltime baan.”

“Bij Teleperformance gaat het er niet om wat je achternaam is of welke connecties je hebt, maar om de kwaliteiten die je hebt. ”
werken op verschillende locaties bij teleperformance
Vanithy Contact Center Manager

Overstap naar Teleperformance

Bij het contactcenter waar Vanithy werkte, klom ze op van agent naar supervisor, toen naar teamleider en uiteindelijk naar Business Unit Manager (BUM). “In 2018 ging dat bedrijf sluiten, waardoor ik op zoek moest naar een nieuwe uitdaging. Een oud-manager bracht mij in contact met de recruiters van Teleperformance, waar ik in 2019 van start kon in dezelfde functie als bij het vorige bedrijf – als Business Unit Manager.”

Ook bij Teleperformance Suriname viel Vanithy’s talent op. “Bij mijn voorgaande werkgever was ik al vier jaar lang Business Unit Manager geweest,” legt ze uit. “In feite was ik in die rol al uitgespeeld toen ik bij Teleperformance binnenkwam: ik had alles al gezien en meegemaakt. Daarom kon ik na een jaar in die functie doorgroeien naar mijn huidige functie: die van Contact Center Manager.”

tp_agent_suriname_020
jobsite_suriname_peopleoftp_023

Eindverantwoordelijke in Suriname

Als CCM stuurt Vanithy de Business Unit Managers aan. “We hebben voor elk project, voor elke opdrachtgever, zo’n BUM. Momenteel is dat voor Samsung, Zalando en Lidl. Daarbij houd ik me bezig met het operationele gedeelte: cijfers, targets, personeel, enzovoort.” Als eindverantwoordelijke in Suriname rapporteert ze aan de Chief Operating Officer (COO) van Teleperformance.

Dankzij de variatie ziet elke dag er weer anders uit. “Ik zit in mijn kantoor om KPI’s bij te houden en verslagen te schrijven, maar heb natuurlijk ook heel wat meetings.” Daarnaast houdt Vanithy graag het contact met de werkvloer, waar ze zelf begonnen is: “Dan luister ik mee met calls of schuif ik aan bij een contact center medewerker om tips of voorbeelden te geven.”

Prettige sfeer, ook buiten het werk

Teleperformance is snel gegroeid. “Toch blijf je hier een familiegevoel houden,” glimlacht Vanithy. “Dat komt omdat je samen met je collega’s één gezamenlijk doel hebt. Je bent een team.”

En hoe zit dat dan ná werktijd? “Die goede sfeer nemen we gewoon mee naar huis. We spreken geregeld met elkaar af om iets te drinken of om samen te sporten.”

paramaribo (1)
tp_agent_suriname_006

Waarom kiezen voor Teleperformance?

Teleperformance bestaat dus nog niet zo lang in Suriname, maar is nu al behoorlijk groot. Vanithy is een goed voorbeeld van hoe medewerkers mee kunnen groeien. “Je wordt bij Teleperformance op je prestaties beoordeeld. Het gaat er dus niet om wat je achternaam is of welke connecties je hebt, maar om de kwaliteiten die je hebt. Dat betekent dat iedereen gelijke kansen heeft.”

Als we Vanithy vragen of ze nog meer redenen kan geven om voor Teleperformance Suriname te solliciteren, knikt ze stellig. “Het mooie bij Teleperformance is dat je hier enorm veel leert. Zo krijg je een opleiding in gespreksvaardigheid en krijg je Nederlandse les. De empathie-training is ook enorm waardevol. Je bouwt aan skills waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Meer over Teleperformance Suriname

Werken bij Teleperformance

20km
10km 20km 50km 100km
Functietype
Taal
Afdeling

Ontdek Teleperformance Suriname

Meer informatie over onze locatie in Suriname vind je op hun eigen website. Onze Talent Acquisition Specialists staan je graag te woord en vertellen je met plezier over onze locatie in Paramaribo.

working-social