Selecteer taal: Nederlands

Wonen & werken in Nederland

Als je in Nederland komt wonen en werken moet je een aantal zaken regelen, zoals vervoer naar Nederland en woonruimte. Ook moet je er rekening mee houden dat Nederland zijn eigen belasting- en sociaal zekerheidsstelstel heeft.

Vervoer naar Nederland

Het vervoer naar Nederland wordt tot € 200,- vergoed door Teleperformance. Ook zorgen wij ervoor dat je wordt afgehaald van het vliegveld, trein- of busstation.

Woonruimte

Voor de eerste maand regelt Teleperformance voor jou woonruimte.

Visum & vergunning

Afhankelijk van je nationaliteit kun je een visum, een verblijfsvergunning of een werkvergunning nodig hebben.

Kijk voor meer informatie op:
Ind.nl
Minbuza.nl

Burgerservicenummer aanvragen

Als je in Nederland woont en werkt heb je een burgerservicenummer (BSN) nodig. Het burgerservicenummer is een persoonsgeboden nummer en wordt gebruikt om alle sociale en fiscale gegevens in Nederland te registreren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van het burgerservicenummer en dit kan bij één van de 18 gemeenten met inschrijfvoorziening in Nederland. 

Geldig identiteitsbewijs

Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs hebt als je in Nederland komt wonen en werken. Het identiteitsbewijs heb je o.a. nodig voor het aanvragen van het burgerservicenummer.

Verklaring omtrent het gedrag

Als je bij Teleperformance in dienst treed moet je een verklaring omtrent het gedrag kunnen overleggen die niet ouder is dan twee weken. De kosten van een VOG worden vergoed door Teleperformance.

Sociale verzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verzekerd voor de sociale verzekeringen.

Kijk voor meer informatie op:
Svb.nl

Ziektekosten verzekering

Als je in Nederland sociaal verzekerd bent, moet je jezelf ook volgens de Nederlandse wetgeving verzekeren tegen ziektekosten. Je bent vrij om zelf een zorgverzekeraar te kiezen. Via Teleperformance kun je bij CZ een collectieve zorgverzekering afsluiten. Je ontvangt dan 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering.

Voor de premie die je betaalt aan de zorgverzekeraar heb je mogelijk recht op zorgtoeslag. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij de Belastingdienst of kijk op www.toeslagen.nl.

Een overzicht van zorgverzekeraars vind je op Independer.nl.

Belastingen

Je betaalt in Nederland belasting over het inkomen dat je in Nederland hebt verdiend. Er zijn verschillende uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld als je in twee landen werkt. De Belastingtelefoon Buitenland kan je hier meer over vertellen (+31 555 385 385).

Pensioen

Je bouwt pensioen op over de tijd die je in Nederland werkt.

Kijk voor meer informatie op:
Belastingdienst.nl

Handige links

Belastingdienst.nl
Ind.nl
Minbuza.nl
Svb.nl
Independer.nl
Toeslagen.nl