Selecteer taal: Nederlands

Sollicitatieprocedure

Heb je een interessante vacature gezien bij Teleperformance en voldoe je aan het functieprofiel? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van onze sollicitatieprocedure. In sommige gevallen maken we gebruik van een afwijkende sollicitatieprocedure. Als dit het geval is, vermelden we dit altijd in de vacature.

Solliciteer online

Solliciteren gaat eenvoudig door online het sollicitatieformulier in te vullen. Sollicitaties per e-mail en post worden door ons niet in behandeling genomen. Na het versturen van jouw sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Heb je de ontvangstbevestiging niet ontvangen? Check dan je ongewenste e-mail. Jouw sollicitatie wordt beoordeeld door één van onze recruiters en de hiring manager. Relevante werkervaring vinden wij uiteraard belangrijk, maar een goede motivatie is ook een belangrijk beoordelingscriterium.

Als jouw profiel aansluit op de functie-eisen neemt één van onze recruiters zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen voor het 1e sollicitatiegesprek. Het kan voorkomen dat de recruiter je aanvullende vragen stelt om goed te kunnen beoordelen of er voldoende aanleiding is om een 1e sollicitatiegesprek in te plannen. Wanneer op basis van je cv en motivatie onvoldoende raakvlakken zijn met het functieprofiel ontvang je daarvan bericht per e-mail.

Persoonlijke pagina

Als je solliciteert heb je ook meteen een persoonlijke pagina op onze website. Je kunt hier jouw cv bijwerken, de status van jouw sollicitaties volgen en verstuurde correspondentie nalezen. Na het versturen van je sollicitatie ontvang je in een aparte e-mail de inloggegevens van jouw persoonlijke pagina.

1e sollicitatiegesprek

Tijdens het 1e sollicitatiegesprek is de hiring manager je gesprekspartner. Het kan voorkomen dat een medewerker van de afdeling of één van onze recruiters aansluit bij het gesprek. Uiteraard laten we van te voren weten met wie je het gesprek hebt. Het doel van het 1e sollicitatiegesprek is kennismaken en beoordelen of er van beide kanten een match is.

2e sollicitatiegesprek

Verloopt het 1e sollicitatiegesprek positief dan ga je door naar de volgende ronde en plannen we een afspraak in voor het 2e sollicitatiegesprek. Je gesprekspartners tijdens dit gesprek zijn afhankelijk van de functie waarop je solliciteert en je gesprekspartners uit het 1e sollicitatiegesprek. Ook dit laten we van te voren aan je weten.

Assessment

Voor een aantal functies maakt een assessment onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Dit wordt vermeld bij de vacature.

Referentiecheck

Als het 2e sollicitatiegesprek en een eventueel assessment goed is gegaan, ben je nog maar één stap verwijderd van een contract bij Teleperformance: de referentiecheck. Voor het opvragen van een referentie vragen we vooraf jouw toestemming.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden worden besproken tijdens het 2e sollicitatiegesprek of op een later moment in een afrondend gesprek. De arbeidsovereenkomst ontvang je per post.

Welkom bij Teleperformance

Nadat je alle stappen succesvol hebt doorlopen, feliciteren wij je hartelijk met je nieuwe baan bij Teleperformance. Om jou als nieuwe collega te kunnen registeren in ons systeem hebben we aanvullende informatie van je nodig. Via de e-mail ontvang je een link naar een formulier waar je online jouw persoonlijke informatie kunt invullen.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Ga naar veel gestelde vragen.