Selecteer taal: Nederlands

Sollicitatieprocedure Contactcenter Professional

Solliciteren is altijd spannend. Hieronder kun je lezen wat je te wachten staat als je solliciteert op één van de vacatures bij Teleperformance Benelux.

Solliciteer online

Na het versturen van jouw sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Heb je de ontvangstbevestiging niet ontvangen? Check dan je ongewenste mail.

Als jouw profiel voldoende aansluit op de functie-eisen neemt één van onze recruiters binnen 3 werkdagen telefonisch contact met je op. Wanneer er onvoldoende raakvlakken zijn met het functieprofiel dan ontvang je daarvan bericht per e-mail.   

Het telefoongesprek

Eerste screening om te kijken of de functie bij je past. Als jouw profiel aansluit op de functie-eisen dan word je gebeld door één van onze recruiters. In het telefoongesprek wordt een eerste screening gedaan om te kijken of de functie bij je past. Om hier achter te komen, stellen we een aantal vragen, zoals:

  • Waarom wil je graag bij ons werken? 
  • Wat spreekt je aan in de vacature?
  • Waarom denk je dat functie goed bij je past?
  • Hoeveel uur per week kun je werken? 
  • Op welke dagen ben je beschikbaar?
  • Ben je beschikbaar voor de training?

Is er een klik? Dan nodigen we je uit voor een individueel sollicitatiegesprek of voor een groepssollicitatie.

1e sollicitatiegesprek

Samen met de recruiter neem je de functie en arbeidsvoorwaarden door! Afhankelijk van de functie waarop je solliciteert ontvang je een uitnodiging voor een individueel sollicitatiegesprek of een groepssollicitatie. Bij een groepssollicitatie komen er meerdere sollicitanten tegelijk op gesprek. Tijdens het eerste gesprek vertelt de recruiter meer over de functie en Teleperformance Benelux. Daarnaast stellen we vragen aan jou en heb je gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Wanneer je voor de functie meerdere talen moet spreken, kan het voorkomen dat een deel van het sollicitatiegesprek in een andere taal wordt gevoerd. 

Voor sommige functies doe je een test

Je krijgt de resultaten meteen! Als je solliciteert op de functie van technisch helpdeskmedewerker, dan kan een technische test onderdeel zijn van het proces. Of misschien ga je chatten voor je toekomstige baan, dan kan een typtest onderdeel zijn van het proces. Wat de test ook is, de uitslag hoor je meteen. 

2e sollicitatiegesprek is bij ons een klikgesprek

Je hoort vrijwel altijd dezelfde dag nog of je bent aangenomen! Het 2e sollicitatiegesprek heb je met een supervisor van het merk waarvoor je gaat werken. Tijdens dit gesprek wordt letterlijk gekeken of er een klik is tussen jou en je toekomstig leidinggevende. Tijdens het klikgesprek neem je ook een kijkje op de vloer waar je toekomstige collega’s het klantcontact afhandelen en mag je met een gesprek meeluisteren #peopleofTP. We willen namelijk graag dat je goed weet, hoe je baan er uit gaat zien. De recruiter neemt dezelfde dag of de dag na het gesprek contact met je op om te laten weten of er een wederzijdse klik is. 

Zo veel mogelijk op een dag

Je hoeft in principe maar één keer naar onze vestiging te komen. Het eerste gesprek, de testen en het klikgesprek zijn vrijwel altijd op dezelfde dag! Je sollicitatie duurt dan ook iets langer dan een uur, maar je hoeft ook maar één keer naar onze vestiging te komen. Een enkele keer lukt dit niet, dat is afhankelijk van de functie waarop je hebt gesolliciteerd en het merk waarvoor je wilt werken. De recruiter informeert je hier al over in de telefonische screening.

Referentiecheck

Zijn we beiden enthousiast? Dan doen we nog een referentiecheck. Voor het opvragen van een referentie vragen we vooraf jouw toestemming.

Welkom bij Teleperformance Benelux!

Je eerste werkdag is op maandag. De vrijdag ervoor (tenzij anders afgesproken) kom je naar de vestiging om kennis te maken met je nieuwe collega's. Je wordt ontvangen door een colelga van HR. Op dat moment neem je samen je contract en andere relevante papieren door. Je contract kun je terplekke ondertekenen, een conceptversie ervan heb je al eerder in je mailbox ontvangen en dus op je gemak door kunnen nemen. 

Persoonlijke pagina

Als je solliciteert heb je ook meteen een persoonlijke pagina op jobs.teleperformance.nl. Je kunt hier jouw cv bijwerken, de status van jouw sollicitaties volgen en verstuurde correspondentie nalezen. Na het versturen van jouw sollicitatie ontvang je in een aparte e-mail de inloggegevens van jouw persoonlijke pagina.

Afwijkende sollicitatieprocedure

Afhankelijk van de vacature waarop je solliciteert kan de sollicitatieprocedure afwijken. Tijdens het telefoongesprek legt de recruiter uit hoe voor jou het sollicitatieproces eruit ziet.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Ga naar veel gestelde vragen.