Ongeacht of je alleen komt werken in Nederland of hier ook komt wonen, je moet met een aantal zaken rekening houden. Teleperformance vindt het belangrijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat en niet voor verrassingen komt te staan als je in Nederland bent. Wonen en/of werken in een vreemd land is immers al spannend genoeg. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Ook kun je een aantal leuke feitjes over je toekomstige woon en/of werkland lezen.

Ieder land heeft zijn eigen belasting- en sociaal zekerheidsstelstel. Zo ook Nederland. Dit betekent dat je als grensarbeider met een aantal zaken rekening moet houden als je in Nederland werkt en in een ander land woont.

Vervoer naar Nederland

Het vervoer naar Nederland wordt tot € 200,- vergoed door Teleperformance. Ook zorgen wij ervoor dat je wordt afgehaald van het vliegveld, trein- of busstation.

Woonruimte

Voor de eerste maand regelt Teleperformance voor jou woonruimte.

Visum & vergunning

Afhankelijk van je nationaliteit kun je een visum, een verblijfsvergunning of een werkvergunning nodig hebben. Kijk voor meer informatie op Ind.nl of Minbuza.nl

Burgerservicenummer aanvragen

Iedereen die niet in Nederland woont maar er wel werkt heeft een burgerservicenummer (BSN) nodig. Het burgerservicenummer is een persoonsgeboden nummer en wordt gebruikt om alle sociale en fiscale gegevens in Nederland te registreren. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van het burgerservicenummer en dit kan bij één van de 18 gemeenten met inschrijfvoorziening in Nederland.

Geldig identiteitsbewijs

Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs hebt als je in Nederland komt werken. Het identiteitsbewijs heb je o.a. nodig voor het aanvragen van het burgerservicenummer.

Verklaring omtrent het gedrag

Als je bij Teleperformance in dienst treed moet je een verklaring omtrent het gedrag kunnen overleggen die niet ouder is dan twee weken. De kosten van een VOG worden vergoed door Teleperformance.

Sociale verzekering

In principe kun je maar in één land sociaal verzekerd zijn en in de meeste gevallen is dit in het werkland. Wanneer je een tweede dienstbetrekking hebt in een ander land kan dit anders zijn. Kijk voor meer informatie op Eures-emr.org of Svb.nl

Ziektekosten verzekering

Als je in Nederland sociaal verzekerd bent, moet je jezelf ook volgens de Nederlandse wetgeving verzekeren tegen ziektekosten. Je bent vrij om zelf een zorgverzekeraar te kiezen. Via Teleperformance kun je bij CZ een collectieve zorgverzekering afsluiten. Je ontvangt dan 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullende verzekering. Kijk voor meer informatie op Svb.nl. Een overzicht van zorgverzekeraars vind je op Independer.nl.

Voor de premie die je betaalt aan de zorgverzekeraar heb je mogelijk recht op zorgtoeslag. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij de Belastingdienst of kijk op Toeslagen.nl.

Belastingen

Je betaalt in Nederland belasting over het inkomen dat je in Nederland hebt verdiend. Er zijn verschillende uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld als je in twee landen werkt. De Belastingtelefoon Buitenland kan je hier meer over vertellen (+31 555 385 385).

Pensioen

Heb je zowel in Nederland als in het woonland gewerkt? Dan krijg je in beide landen een pensioenuitkering. Als je alleen in Nederland hebt gewerkt, dan ontvang je alleen in Nederland pensioen. Kijk voor meer informatie op Startpuntgrensarbeid.benelux.int

Handige links

Grensinfo.nl
Eures-emr.org
Belastingdienst.nl
Startpuntgrensarbeid.benelux.int
Svb.nl
Independer.nl
Toeslagen.nl

Feitjes over Nederland