Interview

Sales-teamleider bij Tele2

Bij Teleperformance werk je in een grote, internationale organisatie met een familiaire uitstraling. Wij maken ons dagelijks hard voor het bieden van de beste service in een goede werksfeer. Daarbij zijn onze teamleiders een belangrijk onderdeel van onze klantcontactteams. Als teamleider ben je de steun en toeverlaat van onze agents (ofwel advisors) op de werkvloer. Je werkt samen aan de te behalen doelen.

In deze blog geven we je een kijkje in de keuken. Benieuwd hoe het er aan toe gaat op de werkvloer? Steven en Peter zijn (oud-)teamleiders bij Tele2 en vertellen hoe zij bij Teleperformance terecht zijn gekomen, wat hen aanspreekt aan het bedrijf en hoe zij en hun team happy blijven.

Begeleiden van salescampagnes

Bij Tele2 is elke teamleider verbonden aan een eigen team van ongeveer 18 advisors. Elk team houdt zich bezig met drie inbound skills: acquisitie, nieuwe klanten en safe tasks. Daarnaast is een klein gedeelte van de gesprekken outbound. Om de positieve vibe binnen het salesteam er optimaal in te houden, werkt het hele team op kantoor. Gezellig dus!

Van agent naar teamleider

Op de werkvloer bij Tele2 is Peter sinds vijf jaar te vinden. Na zijn studie begon hij als advisor voor Tele2 bij Teleperformance. Na anderhalf jaar werd hij gevraagd om new hires trainingen te gaan geven. Uiteindelijk groeide hij door tot zijn huidige functie als teamleider. “Veel mensen groeien door bij Tele2. Momenteel zijn vijf van de zeven teamleiders op de werkvloer doorgegroeid vanuit de rol als advisor”, vertelt Peter.

tp_sv_mark_001
ierlandlaan-zoetermeerkopie

Ook Steven is het perfecte voorbeeld van de doorgroeimogelijkheden binnen Teleperformance. Maar liefst vijftien jaar geleden begon Steven als advisor tijdens zijn studie. Vervolgens groeide hij door naar een administratieve functie. Na ongeveer twee jaar werken werd Steven teamleider bij Ziggo. Nog eens zes jaar later stapte hij over naar sales bij Tele2. “Inmiddels ben ik Business Unit Manager bij Tele2. Dit betekent dat ik alle teamleiders begeleid en coach.” Daarnaast is Steven veel bezig met procesverbeteringen. “We verbeteren de huidige processen, zodat er in de toekomst steeds meer tijd vrijkomt voor coachingsessies en resultaatgericht werken.”

Welke kwaliteiten heeft een goede teamleider?

Volgens Steven en Peter is een teamleider bij Tele2 iemand met doorzettingsvermogen. “Geen dag is hetzelfde. Je moet erg flexibel zijn en de planning los kunnen laten. Daar moet je wel mee om kunnen gaan.” Omdat er bij Tele2 gefocust wordt op sales, is het kunnen inspireren van het team ook erg belangrijk. “Je werkt met ambitieuze targets. Om te zorgen dat het team goed presteert, komt een inspirerend en bruisend karakter van pas.”

“Je bent veel bezig met zowel je eigen ontwikkeling als dat van jouw team, wat heel leerzaam is.”
Peter Teamleider Tele2

Waar leer je het meest van als teamleider bij Tele2?

Peter: “Je leert je team motiveren en voor hen te vechten, in plaats van te delegeren. Je bent veel bezig met zowel je eigen ontwikkeling als dat van jouw team, wat heel leerzaam is. Zo leer je bijvoorbeeld veel over het gedrag van verschillende mensen, maar ook over groepsdynamiek.”

Het contact met je team is een groot onderdeel van jouw werk. Als teamleider ben je voor 80% bezig met de contactmomenten naar advisors toe. De overige 20% van je tijd besteed je aan administratie. Denk bijvoorbeeld aan urenadministratie, provisies, reiskostenvergoedingen en het bijhouden van prestaties door middel van Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s).

werken bij wehkamp
vacature wehkamp, vacature van samsung

Waarom kiezen voor Teleperformance?

“Teleperformance is een jong en dynamisch bedrijf”, vindt Steven. “Je merkt dat teamleiders zeggen dat zij hun collega’s het allerbelangrijkste vinden. Dit zorgt voor een speelse manier van samenwerken.” Peter voegt eraan toe dat ook de flexibiliteit bij Teleperformance prettig werkt. “We krijgen erg veel vrijheid en er is ruimte voor eigen inbreng. Dit zorgt ervoor dat je kunt blijven ontwikkelen. Ik sta zelf niet graag stil, dus wil in de toekomst steeds meer taken oppakken en de lijn naar boven doorzetten. Die kansen krijg ik bij Teleperformance.”

Teamleider-jobs bij Teleperformance

Binnen Teleperformance zijn er talloze mogelijkheden om teamleider te worden, binnen verschillende projecten. Heb je de ambitie om te werken binnen een jong en dynamisch bedrijf? Bekijk onze openstaande vacatures en wie weet is er een match!

Meer over het werk van teamleider